Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2013 12:00 - Слави Трифонов - биография , кариера
Автор: slavitrifonov Категория: Музика   
Прочетен: 8850 Коментари: 0 Гласове:
-3



image


Станислав Тодоров Трифонов (познат и като Слави Трифонов ) e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Името му се свързва най-вече с предаванията „Шоуто на Слави“, „Хъшове“, „Каналето“ и „Ку-ку“.
Биография

Роден е на 18 октомври 1966 г. в Плевен. Завършва музикална гимназия в родния си град с виола. Заедно с Петър Курумбашев и Любен Дилов-син, той е първият продуцент на частна продукция в Българската национална телевизия.

В началото на 90-те години се появява студентската продукция „Ку-Ку“, където участва и Слави Трифонов.

През 1997 г. в предаването „Каналето“ участва активно в протестите срещу управлението на Жан Виденов.

През 1998 г. става продуцент и водещ на предаването „Хъшове“. То е свалено от БНТ след едно-единствено излъчване на 8 февруари. След това две години се излъчва в телевизия 7 дни и други кабелни телевизии в страната. Отличава се с остра политическа сатира и силно участие на група „Ку-ку бенд“. Основни идеолози на „Хъшове“ са сценаристите Росен Петров, Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Драго Петров и Иво Сиромахов.

На 27 ноември 2000 г. Трифонов прави първото издание на „Шоуто на Слави“ по bTV. В момента е директор на продуцентска къща „Седем-осми“ АД(Seven-Eight Production), където до май 2008 година негов съдружник е Росен Петров. Компанията продуцира най-вече за bTV и bTV Media Group. Техни продукции са предаванията Шоуто на Слави, Вот на доверие, 5 Stars, както и множество реалити предавания по лиценз - Красавицата и отличника(Beauty and the Geek), Survivor BG(Survivor), Music Idol 1(Idol), Dancing Stars 2(Dancing with the Stars), всички сезони на Гласът на България(The Voice of...), както и комедийното шоу Младост 5(StillestraЯe). Като част от Шоуто на Слави реализират множество реалити конкурси, рубрики и други проекти, както и два мини-сериала - Къде е батко? и Ракия Sunrise. Единственото предаване на компанията, което не се e излъчвало по bTV е музикалното реалити шоу по собствена идея Пей с мен, излъчило се по конкурентната Нова телевизия.

Като певец издава 22 албума, заедно с Ку-Ку, Каналето, Хъшове и Ку-Ку бенд. Прави множество турнета из цялата страна, както и едно турне в САЩ и Канада. През 2004 г. прави дует с вокалистката на „Антик“ — Елена Папаризу, наречен Why? („Защо?“).
image
През 2005 г. Слави Трифонов участва в българския национален финал за Евровизия в дует със Софи Маринова. Когато идва ред да изпълнят песента си „Единствени“ обаче, двамата излизат на сцената и Трифонов обявява в емоционална реч, че се оттеглят от конкурса, защото гласуването е манипулирано чрез SIM карти за 50 хил. лева, така че да спечели група „Каффе“ и в деня на финала от 12:00 часа до концерта за песента на група "Каффе" са изпратени над 60 000 гласа. С 48 803 отчетени SMS-а в тяхна подкрепа, дуото губи срещу 76 590-те гласа за победителя „Каффе“.[1] Въпреки или именно заради това песента се радва на голяма популярност.
„     Истината е, че в залата всички станаха на крака, за което най-искрено ви благодаря защото вие сте истински българи.

Уважаеми зрители, няма да пея тази вечер! Искам да ви кажа няколко неща. Ще ви ги кажа по една - единствена причина. Много пъти сте били лъгани и аз не искам да участвам в нещо, което ни лъже за пореден път. Това, на което присъстваме тази вечер, е една лъжа. Няма никакво състезание! На организаторите на конкурса не им стиска да кажат истината, но пък аз съм такъв и вие ме познавате, че ще ви я кажа. Песента, която ще победи тази вечер, ще представлява не изпълнител, не група, а България. За съжаление, победителят тази вечер няма да бъде реален, а купен. Цената на покупката е над 50 000 лева. Победител в този конкурс ще бъдат едни мои приятели. Това ще е група "Каффе". До вчера, за около три седмици те имаха само около 3 000 гласа. Днес от 12 часа на обяд са генерирали над 60 000 гласа - по 10 или 12 хиляди смс-и или обаждания на час. За никой друг изпълнител няма такива резултати! Технологията е следната - закупени са СИМ карти, много СИМ карти, платено е на стотина човека да ги използват и гласуват за тази група. Това е купен вот! Това е купена победа и това не е честно за нито един от участниците в конкурса. Не е честно за Васил Найденов, не е честно за Орлин Горанов, за Кали, не е честно и за, както я нарекоха, циганката Софи Маринова. Не е честно и за страната ни, защото песента няма да представлява България, а парите на един човек. Всъщност, това е продаване на страната ни. За мен и моите колеги, страната ни не е за продан! Тя не се продава дори и за 50 000 лева.

България не е за продан, защото е единствена! Благодаря ви, че сте тук! Знам, че и вие не сте за продан, защото сте единствени! Благодаря ви! Ще се видим в понеделник.
    “

През 2008 година Слави Трифонов е осъден на 500 лева глоба за обида по адрес на Недялко Недялков, издател на вестник „Уикенд“. В интервюто за вестник „24 часа“ Трифонов нарече Недялков „утайка на обществото, която трябва да бъде натикана там, където ѝ е мястото“.[2]Трифонов има множество дела срещу т.нар. "жълта преса" като по-голямата част от тях той е спечелил. Спечелените пари той е дарил за благотворителност. През началото на 2013 година Слави Трифонов осъжда компанията на Магърдич Халваджиян и Джуди Халваджиян "Глобал вижън", които са продуценти на Господари на ефира за това, че те са нарушили правата на "Седем-осми" чрез използване на откъси от "Шоуто на Слави" по неправомерен начин.
image
Проблеми със зрението

В интервю, излъчено в Шоуто на Слави на 20 април 2007 г., Слави Трифонов призна, че страда от ретробулбарен неврит на лявото око. „Преди единадесет години истината е, че имах сериозно засягане на лицеви нерви, в следствие на сериозен възпалителен процес в лицето ми. Имах зъби, които бяха много сериозно възпалени, трябваше да ги извадя, но те вече бяха дали този проблем. И единственото, което остана оттогава, е, че имах и продължавам да имам много сериозно нарушено зрение на лявото око.“ Слави Трифонов обясни, че е поразена централната част на зрението му, в следствие на което се натоварва периферното зрение на лявото око и дясното око.[3]

През последната седмица обаче са се появили проблеми и с другото му око, но проблемът не е толкова страшен, уточни Слави Трифонов. Поставена е обаче диагноза синузит. „Процесът може и да е обратим, но може и да остане така“, заяви Слави Трифонов. Засега лекарите са оптимистични, но оставят и сериозен процент съмнение, обясни той. Причините обаче за влошеното зрение и на дясното око може да са различни, пренатовареност, стрес, лекарите се опитват да ги установят.[3] Три месеца по-късно Слави Трифонов се завръща на малкия екран на 9 юли 2007 г.

image




Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: slavitrifonov
Категория: Музика
Прочетен: 20309
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031